Melin gyógyító gyertyák

 
Testgyertya, fülgyertya, csakragyertya
 

Reiki Mester által, gyógyító szeretet energiával készített fülgyertyák, testgyertyák, csakragyertyák.

Bátorság

 

A bátorság azt jelenti, hogy minden félelmünk ellenére nekivágunk az ismeretlennek.

A bátorság nem azonos a félelemnélküliséggel. Félelem nélkülivé akkor leszel, ha egyre bátrabbá és bátrabbá válsz. Ez a bátorság legvégsőbb élménye: a félelemnélküliség a tökéletes bátorság ajándéka. Kezdetben nincs nagy különbség a gyáva és a bátor ember között. Az egyetlen eltérés az, hogy a gyáva a félelmeire hallgat, és azokat követi, míg a bátor nem törődik az aggodalmaival, hanem egyenesen előrehalad. A bátor ember minden félelme ellenére nekivág az ismeretlennek. Tisztában van a félelmeivel, tudja, hogy ott vannak vele. Ha kihajózol az ismeretlen tengerre, félelem van benned, hiszen nem tudhatod, mi történik majd. Elhagyod a biztonságos partokat. Nekivágni az ismeretlennek borzongató élmény.

A szív újra dobogni kezd, és újra élsz, megtelsz élettel. Lényed minden porcikája életre kell, mert elfogadtad az ismeretlen kihívását. Elfogadni az ismeretlen kihívását minden félelem ellenére- ez a bátorság.

Az élet nem hallgat a te logikádra; zavartalanul járja a saját útját. Neked kell hallgatnod az életre; mert az élet nem törődik a te logikáddal.

A bátor ember a szívére hallgat. És a gyávák, csupán a gyávák hallgatnak az eszükre, félnek, ezért a logika biztonságával veszik körül magukat. A szív útja a bátorság útja. Azt jelenti, hogy bizonytalanságban élünk, hogy szeretetben és bizalomban élünk, hogy nekivágunk az ismeretlennek. Magunk mögött hagyjuk a múltat, és engedjük, hogy megérkezzen a jövő.

A bátorság azt jelenti, hogy veszélyes ösvényeken indulunk el. Az élet veszélyes, és csak a gyávák kerülhetik el a veszélyt- de akkor meg is halnak. Az aki él, valóban él, akiben áramlik az élet, nekivág az ismeretlennek. A szív mindig kész vállalni a kockázatot, a szív hazárdjátékos. A fej üzletember. A fej folyton számításokat végez és ravaszkodik. A szív nem mérlegel. Aki szívből él, az a valóságot kutatja.

Kell, hogy legyen benned annyi bátorság, hogy egy kicsit mélyebbre tekints. Miért félsz?

Mit tehet veled a világ? Megeshet, hogy kinevetnek az emberek, de az csak jót tesz nekik, a nevetés orvosság, egészségesebbé tesz. Esetleg őrültnek néznek…de attól még, hogy őrültnek néznek, te nem leszel valóban az.

Az új emberiség számára minden tudás titka abban rejlik, hogy a szívére hallgat, tudatosan, éberen, figyelmesen. Kövesd a szívedet, bárhová vezet. Igen, olykor veszélybe sodorhat, de ne feledd, éppen ezekre a veszélyekre van szükséged ahhoz, hogy éretté válj. Néha tévútra vezet majd, de ne feledd, azok a tévutak is a fejlődés részei. Sokszor elbuksz majd, de állj talpra, mert úgy gyűjthetsz erőt, ha elbuksz, majd ismét talpra állsz. Ezáltal válhatsz teljessé.

Ne kövess külső szabályokat. Egyetlen, kívülről rád erőltetett szabály sem lehet helyes, mert olyan emberek alkották, akik irányítani akarnak téged!

Figyeld a belső hangod, és kövesd szavát. Nem mindig a helyes irányba vezet téged, mert ahhoz, hogy eljuss a megfelelő ajtóhoz, előbb sok rossz ajtón kell bekopognod. Ha véletlenül találnál rá a jó ajtóra, nem lennél képes felismerni, hogy jó helyen jársz.

Ne tétovázz, ne nyugtalankodj amiatt, hogy rossz irányba is tartasz. Ez az egyik probléma: az embereknek azt tanítják, hogy nem szabad hibázniuk, és emiatt annyira tétovává válnak, annyira rettegnek a tévedéstől, hogy megragadnak ott ahol tartanak. Hibázz annyit, amennyit csak lehet, és közben egyetlen dologra figyelj: ne kövesd el újra ugyanazt a hibát!

És fejlődni fogsz. A szabadságodhoz tartozik, hogy tévútra fuss, jogodban áll akár Isten ellen fordulni. És olykor kifejezetten szép tett Isten ellen fordulni. Így fejlődik ki a gerincoszlopod, máskülönben olyan leszel, mint millió más ember: gerinctelen.

Felejtsd el mindazt, amiről valaha azt mondták: ez helyes, az pedig helytelen. Az élet nem ilyen merev. Az élet rejtély: az egyik pillanatban valami tökéletesen stimmel, tehát helyes, a következő pillanatban ugyanaz a dolog már nem stimmel, tehát helytelen. Minden pillanatban ébernek kell lenned, mert minden pillanatban újra döntened kell. Nem hagyatkozhatsz előre gyártott válaszokra a jó és rossz tekintetében. Csak ostoba emberek támaszkodnak kész válaszokra, mert ahhoz nem kell intelligensnek lenni.

Tehát olyan tudatossá kell tenni az embereket, hogy képesek legyenek önállóan eldönteni, miként éljenek ebben a változó világban.

Az intelligencia elevenség, spontaneitás. Nyitottság és sebezhetőség.

Elme nélkülinek születtél. Engedd, hogy ez a gondolat átjárja a szívedet, olyan mélyen, amilyen mélyen csak lehetséges, mert egy ajtó nyílik meg általa. Ha elme nélkülinek születtél, akkor az elme csak egyfajta társadalmi termék. Nincs benne semmi természetes- mesterségesen fejlesztik ki és erőltetik rád. Mélyen belül még mindig szabad vagy, tehát meg tudsz szabadulni tőle. A létezés megelőzi a gondolkodást. A létezés tehát nem elmeállapot, hanem olyasmi, ami azon túl van.     

         -Meli-  

 

 


 

gallery/no2
gallery/valaki